'Benzema is het zat: trainer Al Ittihad wordt vervangen'

'Benzema is het zat: trainer Al Ittihad wordt vervangen na clash in kleedkamer'

7 november om 19:30

Het is hommeles bij Al Ittihad, de club van sterren als Karim Benzema, N'Golo Kanté en Fabinho. De kans is groot dat trainer Nuno Espirito Santo eruit wordt gewerkt vanwege zijn slechte relatie met Benzema.

Al Ittihad werd vorig seizoen kampioen van Saudi-Arabië en dacht met de komst van Benzema, Kanté, Fabinho en Luiz Felipe de hegemonie door te zetten in het nieuwe seizoen. De realiteit blijkt anders te zijn: van de laatste negen wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Ook in de Aziatische Champions League ging het mis: de Irakese club Al Quwa Al Jawiya was met 2-0 te sterk en in de rust kwam het tot een frontale botsing tussen Benzema en Nuno.

Omdat de invloed van Benzema zich uitstrekt buiten het veld, ligt het voor de hand dat het laatste uur voor Nuno als trainer van Al Ittihad heeft geslagen. Dat meldt het Spaanse Relevo. De verslechterde relatie tussen Benzema en Nuno heeft een punt bereikt, waarop er geen terugkeer meer mogelijk is. De Franse spits verwacht nu dat de clubleiding een Franse trainer binnenhaalt. Zinedine Zidane kon een blanco cheque tekenen, maar heeft vriendelijk bedankt. Nu wordt Laurent Blanc genoemd als kandidaat-opvolger van Nuno, die officieel nog niet is vertrokken.