Turkse rel: Galatasaray en Fenerbahçe weigeren in Saudi-Arabië te spelen

Rel in Turkije: Galatasaray en Fenerbahçe weigeren in Saudi-Arabië te spelen

7 november om 19:58

Fenerbahçe en Galatasaray gaan in het verweer tegen het besluit van de Turkse voetbalbond om de Super Cup in Saudi-Arabië te spelen. De Süper Lig-topclubs werden overvallen door een statement van de TTF.

Volgens de bond was in goed overleg met beide clubs besloten dat de finale zou worden gespeeld in Saudi-Arabië. Volgens landskampioen Galatasaray en bekerwinnaar Fenerbaçe is hier echter geen sprake van. Het zorgt voor een flinke rel in de Turkse voetbalwereld. De grootmachten weigeren om in het Midden-Oosten te spelen. Volgens Fener omdat 'het een land is die tegen de principes van Atatürk is', verwijzend naar de grondlegger van het moderne Turkije.

Galatasaray verzet zich eveneens tegen het besluit. "Als fan wil ik niet dat de Super Cup van Turkije in het buitenland wordt afgewerkt dit jaar. Er is nog helemaal geen besluit genomen, de bond moet deze fout onmiddellijk herstellen", stelt voorzitter Metin Öztürk van Cim Bom Bom. De Turkse bond heeft nog niet gereageerd op de kritiek van beide clubs.

Eerder wist Saudi-Arabië onder meer de Spaanse Super Cup binnen te halen. Ook het WK 2034 zal worden toegewezen aan het ambitieuze land.