Ivanusec dolblij met 'Oura-ring' van Feyenoord

Ivanusec krijgt 'Oura-ring' van Feyenoord: 'Bevestiging van mijn goede keuze'

7 november om 20:36

Luka Ivanusec heeft nog geen moment spijt gehad van zijn miljoenentransfer van Dinamo Zagreb naar Feyenoord. De ring die hij om zijn vinger draagt, symboliseert dat gevoel, vertelt de vleugelaanvaller aan Voetbal International.

Ivanusec deed zijn huiswerk, voordat hij deze zomer voor Feyenoord koos. "Ik heb onder anderen gesproken met de inspanningsfysiologen en de analisten van het nationale team. Zij kwamen met feiten. Ik wist ook niet dat de Eredivisie na de Premier League geldt als de competitie met de hoogste intensiteit in de wereld", vertelt de Kroaat aan VI.

De realiteit in Rotterdam is nog beter dan hij had verwacht, aldus Ivanusec. Hij wist op de zogeheten Oura-ring om zijn vinger. "Ik heb niet eerder meegemaakt dat je een ring krijgt van de club die alles meet. Voor mij voelde dat precies goed. Dit is een bevestiging van de goede keuze die ik heb gemaakt. Ik wil me ontwikkelen als voetballer, in zijn totaliteit. Niet alleen op het veld, ook qua fysiek, mentaliteit, het complete plaatje. Meten is weten."

Ook de samenwerking met trainer Arne Slot bevalt Ivanusec uitstekend, ook al mag hij dinsdagavond niet starten in de Champions League-kraker tegen SS Lazio. "Hij bereidt ons zo goed voor op wedstrijden, dat dit een van de factoren is achter het succes. (...) Nu ik met hem werk, durf ik te zeggen dat deze trainer nog beter is dan ik vooraf dacht. Hij is zo duidelijk."