Van Bronckhorst en Boskamp over Feyenoord

Van Bronckhorst ziet verademing bij Feyenoord: 'Die brengt zo veel meer rust'

7 november om 22:11

Volgens Giovanni van Bronckhorst was het voor Feyenoord niet nadelig dat Bart Nieuwkoop naar de kant moest. De verdediger kreeg al geel na één minuut en werd na 20 minuten gewisseld voor Gernot Trauner, na een flinke botsing. Van Bronckhorst zag dat het daarna zichtbaar beter ging bij Feyenoord.

"De eerste actie van de wedstrijd kreeg Nieuwkoop al geel", merkte Van Bronckhorst op bij RTL. "Die botsing is natuurlijk voor hem nadelig, maar met Trauner zag je het verschil aan de bal en zonder de bal. Feyenoord ging toen wel beter voetballen. Er waren toen veel meer vastigheden in het team. Rechts word je verdedigend sterker met Lutsharel Geertruida en Trauner heeft de rust om die ballen in te spelen."

Feyenoord kwam vlak voor rust wel 0-1 achter via Ciro Immobile. Een onnodige goal, vond Jan Boskamp die naast Van Bronckhorst zat. "Quinten Timber gaat lopen met die bal en hij speelt hem niet af. Dat was een beetje vreemd. Geertruida kan hem nog helpen, maar dat doet hij ook niet. Als je ziet die eerste 25 minuten, zo veel balverlies. Er werd ook niet gewisseld van kant."