Feyenoord verliest van Lazio in Champions League

Feyenoord zakt van plek een naar drie in CL-poule door onnodig verlies bij Lazio

7 november 2023 om 22:57

Feyenoord heeft dinsdagavond fikse averij opgelopen in de strijd om Champions League-overwintering. De Rotterdammers gingen met 1-0 onderuit tegen SS Lazio na een verrassende goal van Ciro Immobile. Feyenoord zakt daardoor van plek één naar plek drie in poule E van het miljardenbal.

Op een vrij matig veld in het Stadio Olimpico koos Arne Slot niet voor Luka Ivanusec, maar speelde Igor Paixao vanaf de aftrap. Net als in de heenwedstrijd tegen Lazio begon Calvin Stengs weer vanaf rechts en startte Ramiz Zerrouki als extra middenvelder. Gernot Trauner zat weer bij de selectie, maar de aanvoerder van de Rotterdammers begon vanaf de bank.

De openingsfase tegen Lazio was vanaf Rotterdamse zijde niet ijzersterk. Vooral Bart Nieuwkoop viel in negatieve zin op. De rechtsback kreeg na 52 seconden spelen al een gele kaart en moest na twintig minuten spelen al vervangen worden vanwege een nare botsing. Trauner was dus niet fit genoeg om te beginnen, maar de captain van de Rotterdammers moest toch al rap invallen als vervanger van Nieuwkoop.

Met het inbrengen van Trauner kwam er meer rust bij Feyenoord. De Rotterdammers gingen beter en beter spelen, waardoor de ploeg ook steeds meer kansen kreeg en gevaarlijker werd. Des te verrassender was de openingstreffer van Ciro Immobile namens de thuisploeg. Na een steekbal van Felipe Anderson kon de captain van de Romeinen Justin Bijlow uitspelen en raak schieten. Een vervelende tik voor Feyenoord vlak voor rust.

Na rust waren de kansen net als in de eerste helft relatief schaars. Feyenoord probeerde er een paar keer sterk uit te komen, maar alleen Santiago Gimenez kreeg nog een flinke kans op de gelijkmaker. Voor de slotfase werden Alireza Jahanbakhsh en Luka Ivanusec nog ingebracht, maar ook zij konden het niet omdraaien. De stand bleef 1-0, waardoor Feyenoord met een zuur gevoel terug naar Rotterdam moet.

Ook voor de Champions League-poule van Feyenoord betekent het een vervelende tik. Door de dikke overwinning van Atlético Madrid op Celtic, zijn de Schotten klaar in Europa en is Atlético nu koploper in de poule. Lazio klimt door de zege over Feyenoord heen, waardoor de Rotterdammers nu derde staan met een punt achter op de Italianen en twee op de Spanjaarden.