F-side komt met statement over Palestina-vlaggen in de Johan Cruijff Arena

F-side laat van zich horen: 'Geen vlaggen van landen in oorlog op tribunes'

8 november om 11:09
Laatste update: 8 november om 11:19

De F-side van Ajax heeft op sociale media opgeroepen geen vlaggen van landen die in oorlog zijn mee te nemen naar de wedstrijden van de club uit Amsterdam. Het statement volgt naar aanleiding van ongeregeldheden op de tribunes tijdens de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Toen werden meerdere Palestijnse vlaggen getoond. 

'Iedereen is op de hoogte dat er in de wereld veel gebeurt. Er zijn veel oorlogen of andere verschrikkelijke situaties gaande in diverse landen. Wij willen niet langer dat er vlaggen in de Johan Cruijff Arena hangen van landen waar een oorlog gaande is of waarmee een politiek statement wordt uitgedragen. En roepen alle Ajacieden op om donderdag Ajax-vlaggen of die van de stad mee te nemen. Samen één! Voor Ajax, voor de stad!', luidt het statement van de F-side. 

Afgelopen zondag vonden er tijdens de thuiswedstrijd tegen Heerenveen schermutselingen plaats op de tribune van de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Op beelden op sociale media was te zien dat enkele supporters vlaggen van Palestina mee hadden genomen. Dat zorgde onder een ander deel van de supporters voor onrust, waardoor de F-side woensdag bovenstaand statement heeft uitgebracht.