Dortmund-aanhang komt met statement tegen UEFA: 'Jullie geven niets om de sport'

Dortmund-aanhang komt met statement tegen UEFA: 'Jullie geven niets om de sport'

8 november om 15:35
Laatste update: 8 november om 16:16

Het spandoek van de Borussia Dortmund-aanhang tijdens het Champions League-duel tegen Newcastle United loog er niet om: 'Jullie geven niet om de sport, alleen om het geld', is de tekst waarmee de Duitse fans zich tot de UEFA richtten, omdat ze het niet eens zijn met de nieuwe opzet van de Champions League.

In Milaan kreeg Paris Saint-Germain-doelman Gianluigi Donnarumma de nodige biljetten naar zijn hoofd geslingerd, maar ook in het Signal Iduna Park werd er met nepgeld gegooid. Nadat Niclas Füllkrug de score had geopend, moest de wedstrijd zelfs even worden gestopt door de massale stroom van valse biljetten en zelfs tennisballen richting het veld.

Daar was het echter niet mee gedaan. Ook werd er dus een spandoek getoond met de tekst 'Jullie geven niet om de sport, alleen om het geld', met een afbeelding van FIFA-voorzitter Gianni Infantino, Paris Saint-Germain voorzitter Nasser Al Khelaifi en voormalig Juventus-voorzitter Andrea Agnelli. De teksten 'geld bepaalt voor mij' en 'hoe het voetbal dood te maken' waren ook te lezen.