Lens-coach: "We praten vaak over Ajax, maar PSV is ook grote club"

"We praten vaak over Ajax door spelers als Cruijff, maar PSV is ook groot"

8 november 2023 om 16:14

RC Lens-trainer Frank Haise steekt de loftrompet over PSV in aanloop naar de terugwedstrijd in het Philips Stadion. Hij ziet dat de Eindhovenaren aan een uitstekende serie bezig zijn in de Eredivisie, maar is optimistisch over de Franse kansen.

PSV speelde twee weken geleden met 1-1 gelijk in het Stade Bollaert-Delelis, maar veegde vervolgens de vloer aan met Ajax (5-2) en Heracles Almelo (6-0). Daar is Haise toch wat van onder de indruk. "Sinds onze confrontatie heeft PSV zijn aanvallende kracht bewezen in de twee duels die volgden met elf doelpunten. Het gevaar komt overal vandaan, dus we moeten heel goed verdedigen", zegt de Lens-coach, geciteerd door Voix du Nord.

Sang et Or komt echter niet alleen naar Eindhoven om zich in te graven. "Het zal ook belangrijk zijn om onder hun druk vandaan te komen, om zo gebruik te maken van de ruimtes", gaat Haise verder. Hij vergelijkt PSV met rivaal Ajax. "We praten vaak over Ajax, omdat spelers als Johan Cruijff iets hebben betekend voor een hele generatie, maar hier bij PSV waren ook heel grote spelers en trainers die veel prijzen hebben gewonnen. Het is een grote club, die weet wat het is om in de Europese competities te spelen", benadrukt hij bij RMC Sport.

Lens doet zelf nog volop mee om Champions League-overwintering. De Ligue 1-club staat tweede met vijf punten, terwijl PSV twee punten heeft. "Wat er ook gebeurt, er zijn hierna nog twee wedstrijden te gaan. Het is waar dat we niet in een slechte situatie zitten, maar als we het het nog beter kunnen maken... Maar het is mooi dat we met vijf punten aan de return-fase beginnen, dat hadden niet veel mensen verwacht."