Van 't Schip promoveert lichtpuntje: Hlynsson naar Ajax 1

Promotie bij Ajax: Van 't Schip hevelt talent over naar eerste elftal

8 november 2023 om 16:27
Laatste update: 8 november 2023 om 16:47

Ajax heeft Kristian Hlynsson overgeheveld naar het eerste elftal. De IJslander maakt de laatste weken een goede indruk en mag nu definitief aansluiten bij de ploeg van John van 't Schip, melden de Amsterdammers.

Hlynsson steekt zijn neus de laatste weken steeds nadrukkelijker aan het venster bij Ajax. De aanvallende middenvelder begon het seizoen nog bij de beloften, maar stond de laatste vier competitieduels in de basis bij het eerste elftal. Hij was vorige maand een lichtpuntje tijdens het bezoek aan FC Utrecht met twee treffers. Het waren zijn eerste doelpunten in de Eredivisie. Vervolgens verscheen hij ook tegen PSV, FC Volendam en sc Heerenveen aan de aftrap.

Hlynsson staat sinds januari 2020 onder contract bij Ajax, dat hem overnam van Breidablik. Hij doorliep vervolgens diverse jeugdelftallen en speelde de afgelopen seizoenen zijn wedstrijden voor Jong Ajax. In het bekerduel met BVV Barendrecht van 15 december 2021 maakte de IJslands jeugdinternational zijn debuut in Ajax 1. Hij heeft nog een contract tot medio 2026.