Mbappé niet naar Real Madrid, drietal redenen aangewezen

'Mbappé-soapserie voorbij: Real haakt definitief af in strijd om handtekening'

8 november om 18:17
Laatste update: 8 november om 18:24

Real Madrid wordt niet de nieuwe club van Kylian Mbappé. Dat meldt Cadena SER. Het Spaanse medium wijst een drietal redenen aan waarom De Koninklijke, dat al heel erg lang wordt gekoppeld aan de de superspits van Paris Saint-Germain, toch afziet van een samenwerking. 

Het contract van Mbappé bij PSG loopt medio 2024 af. De afgelopen periode kwamen er verhalen naar buiten dat de topclub zou voorsorteren op een transfervrije komst van de 24-jarige Fransman. Daar is volgens SER geen sprake van. De club beschouwt de 'Mbappé-soapserie' als gesloten, zo is te lezen. Hij zal dan ook niet meer achtervolgd worden op de transfermarkt, zoals de afgelopen windows wel het geval was. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Real Madrid

  • logo

    Atalanta Bergamo

Een van de drie redenen waarom Real Madrid besloten heeft om af te zien van een mogelijke Mbappé-komst, heeft met zijn salaris van doen. De spits zou niet voor minder dan 20 miljoen euro per jaar in de Spaanse hoofdstad willen gaan spelen. Daar wil Real Madrid absoluut niet aan voldoen. Daarnaast zou het aantrekken van Mbappé ook botsen met het recente aankoopbeleid van de club. De huidige nummer twee van La Liga voert een strategie waarbij juist jonge spelers, van onder de twintig, aangetrokken moeten worden. SER geeft hierbij enkele voorbeelden: Eduardo Camavinga, Aurélien Tchouaméni en Rodrygo. 

Tot slot zou een komst van Mbappé ook voor frictie kunnen zorgen in de bestuurskamers van Estadio Santiago Bernabéu. Bij PSG zouden er immers twee kampen zijn. Een kamp dat in Mbappé het gezicht van de club ziet, en een kamp dat vraagtekens zet bij het exorbitante salaris dat hij maandelijks opstrijkt. 

Comunicado Oficial
Vorige week ontkende Real Madrid in een officieel statement ook al dat het onderhandelingen zou hebben gevoerd met Mbappé om hem in 2024 transfervrij over te nemen. De Koninklijke besloot daartoe nadat verschillende media melding maakte van een aanstaande transfervrije overtocht.