Bosz over PSV in de Champions League

Bosz vertrouwt op specifieke speler tegen Lens: 'Hebben hem heel hard nodig'

8 november om 20:47

Peter Bosz is vol vertrouwen dat zijn ploeg PSV dit keer wel van Lens weet te winnen. De coach vertelde voor de wedstrijd bij RTL, dat hij hoopt dat de dominantie in de Eredivisie nu ook in de Champions League wordt getoond. Ook al heeft Lens ook specifieke kwaliteiten, aldus Bosz.

"Ik sta er zeker wel bij stil dat we alles in de Eredivisie winnen", vertelt Bosz na een vraag over de dominantie van PSV in Nederland. "Dat maak je als trainer niet vaak mee. Het verschil met de Champions League is echter groot. Het lukte niet tegen Arsenal, maar die andere wedstrijden konden we winnen. Het niveau in de Eredivisie is nu eenmaal zo, maar het is best wel uniek dat we nu alles hebben gewonnen."

Bosz speelde in de laatste wedstrijd tegen Lens gelijk met PSV en kent daarmee de kwaliteiten van de Fransen. "Alles op slot gooien is niet de manier van spelen bij Lens. In de uitwedstrijd speelden wij goed positiespel, waardoor zij geen druk konden zetten. Dat moeten we nu weer doen. Hun kwaliteit is ook echt het omschakelen, daar zijn ze heel goed in. Dus dat moeten we uitschakelen."

Ook koos Bosz in zijn basiself wederom voor Guus Til. "Dat heb ik gedaan omdat hij gewoon heel goed speelt de laatste weken. Hij was sterk op de momenten dat het moest. Vanavond moet het, dus ik denk dat we hem heel hard nodig hebben."