PSV van vier naar twee na voetbalgevecht met RC Lens

PSV springt van vier naar twee na heerlijk voetbalgevecht met RC Lens

8 november 2023 om 22:56
Laatste update: 8 november 2023 om 23:02

PSV heeft in een zinderend voetbalgevecht met RC Lens een cruciale zege geboekt in de Champions League. De ploeg van Peter Bosz won met 1-0 door een goal van Luuk de Jong en klimt naar de tweede plaats in poule B.

PSV wist op voorhand dat de belangen groot waren: alleen bij een zege zouden de Eindhovenaren in de race blijven voor overwintering in het miljardenbal. Peter Bosz koos in de terugwedstrijd tegen Lens voor Guus Til als nummer tien. De opstelling kende verder geen verrassingen. 

Waar de supporters van Lens voor vuurwerk zorgden in het uitvak, deed Luuk de Jong dat al snel binnen de lijnen. Uit een goede voorzet van Johan Bakayoko kopte de spits knap raak. Voor De Jong was het zijn achtste doelpunt voor PSV in de Champions League, waarmee hij Ruud van Nistelrooij evenaarde als all time topscorer van de club. De voorsprong was een flinke boost, maar PSV kon dat niet helemaal een passend vervolg geven.

Wel ontspon zich een boeiend gevecht, waarin beide teams soms dreigend waren. Joey Veerman schoot na een halfuur recht in de handen van de keeper, en dat gold ook voor Hirving Lozano. Aan de andere kant kwam de thuisploeg goed weg, toen Lens er snel uitkwam maar Machado ruim over schoot. Diezelfde Machado was ook in de tweede helft heel dicht bij de gelijkmaker. Ditmaal gleed hij echter in kansrijke positie uit.

PSV kwam met de schrik vrij en moest steeds vaker overleven. Zo moest ook Ramalho Frans gevaar in de kiem smoren. Lens voerde de druk op, al kreeg Bakayoko ook nog een goede mogelijkheid. De Belg schoot naast en over. De PSV'ers liepen steeds meer op hun tandvlees tijdens het voetbalgevecht. Hirving Lozano had voor de beslissing moeten zorgen, maar hij ging voor eigen succes waar Bakayoko geheel vrij stond. 

Het bleef onbestraft doordat Lens aan de andere kant de paal raakte. Het spel ging nog op en neer, terwijl de Eindhovense fans met ingehouden adem toekeken, maar de ploeg van Bosz hield stand. Daardoor klimt PSV van de vierde naar de tweede plaats in de groep en is overwintering plots weer een realistisch scenario.