PSV op rapport na Champions League-wedstrijd tegen RC Lens

PSV op rapport: soevereine Schouten, De Jong goud waard en twee studententienen

8 november 2023 om 23:00
Laatste update: 9 november 2023 om 16:55

Een kopbal van Luuk de Jong was genoeg om PSV aan een broodnodige zege tegen RC Lens te helpen. De Eindhovenaren maakten daarmee een einde aan de reeks van zeventien wedstrijden zonder Champions League-zege. VoetbalPrimeur maakt rapport op na een regenachtige en voor PSV vooral vruchtbare voetbalavond. 

Walter Benítez - 6,5: moest eigenlijk pas na 69 minuten spelen voor het eerst in actie komen na een gevaarlijke vrije trap. De doelman was vooral belangrijk als eerste opbouwer bij PSV, dat veel de lange bal speelde. Benítez liet zien over een zuivere trap te beschikken en vond het hoofd van aanspeelpunt De Jong geregeld. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

Jordan Teze - 6,5: Teze stond zijn mannetje tegenover Adrien Thomasson. De rechtsback speelde volwassen en was nauwelijks op een fout te betrappen. Voegt ook met zijn snelheid een belangrijk wapen toe aan de PSV-defensie. 

André Ramalho - 7,5: is vaak het mikpunt van kritiek, maar was tegen Lens oerdegelijk. De Braziliaanse centrumverdediger won erg veel van zijn duels en was in tegenstelling tot de voorbije weken ook meer dan prima in de opbouw. 

Olivier Boscagli - 7: speelde net als zijn partner in de achterhoede een solide wedstrijd. Boscagli wist potentieel Lens-gevaar geregeld in de kiem te smoren. Weinig op aan te merken. 

Sergiño Dest - 6: Dest kan veel compenseren met zijn snelheid, maar wil met zijn aanvalsdrift ook nog weleens zijn directe tegenstander uit het oog verliezen. Dat gebeurde zo nu en dan ook tegen Lens, dat vooral over links gevaarlijk werd. 

Jerdy Schouten - 7,5: ook tegen Lens weer uitstekend. Schouten lijdt nauwelijks balverlies, kan versnellen, temporiseren én is belangrijk met intercepties. Gooide er in de tweede helft ook nog een hoogstandje uit. De Oranje-international bewijst al met al steeds meer misschien wel de belangrijkste zomeraankoop te zijn geweest voor PSV. 

Joey Veerman - 5.5: wisselde erg fraaie passes af met meer slordige momenten. Kon in de eerste helft Bakayoko wegsteken, maar leed vervolgens balverlies. Veerman speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar kan met zijn traptechniek beter. 

Guus Til - 6: weliswaar niet altijd even gelukkig en ook niet direct betrokken bij de treffer, maar wel belangrijk. Til, die van alle PSV'ers misschien wel het hardst moet knokken voor een basisplaats, fungeerde bij de goal van De Jong als bliksemafleider. Daarmee tentoonspreidde hij tevens een van zijn grootste kwaliteiten: zijn tomeloze energie. Werd na ruim een uur spelen naar de kant gehaald. 

Johan Bakayoko - 7,5: fris, snel en soms heel moelijk af te stoppen. Ook weet hij het hoofd van De Jong inmiddels steeds vaker te vinden, zo ook bij het fraaie en tevens enige doelpunt. Het blijft voor PSV een zege dat hij afgelopen zomer niet naar de Premier League vertrok. 

Luuk de Jong - 8: toonde maar weer eens aan de absolute (aanvals)leider van PSV te zijn. Opende de score na een klein kwartier met zijn handelsmerk: de kopbal. Ook liet de enorm balvaste De Jong zich geregeld uitzakken, waardoor de Eindhovenaren weer door konden voetballen. 

Hirving Lozano- 5,5: stichtte echt wel zijn gevaar, maar had eigenlijk echt betrokken moeten zijn bij een doelpunt. Lozano en Bakayoko stormde in de slotfase samen op de Lens-goal af, maar de Mexicaan speelde de bal niet af. 

Invallers
Ismael Saibari - x: viel na 66 minuten in voor Veerman en speelde te kort voor een beoordeling. 
Malik Tillman - x: viel na 66 minuten in voor Til en speelde te kort voor een beoordeling.
Ricardo Pepi - x: viel na 93 minuten spelen in voor De Jong en speelde te kort voor een beoordeling. 
Yorbe Vertessen - x: viel na 93 minuten spelen in voor Lozano en speelde te kort voor een beoordeling. 

Peter Bosz - 7: zijn keuze voor Til pakte goed uit, gezien zijn rol bij de 1-0. Ook de tactiek klopte. PSV wist Lens grote delen van de wedstrijd onder de druk te zetten. Kan zich nu gaan beraden op een plan om ook bij Sevilla een resultaat te boeken.