Toekomst Ten Hag aan zijden draadje na verlies tijdens gestoord duel in Kopenhagen

08-11-2023 23:06 Laatste update: 23:10
49

Erik ten Hag heeft in een knotsgekke wedstrijd tegen Kopenhagen weer geen drie punten kunnen pakken. Na een goede openingsfase van United zakte de ploeg als een kaartenhuis in elkaar na een rode kaart voor Marcus Rashford. Door het 4-3 verlies in Kopenhagen lijken de kopzorgen alleen maar toe te nemen voor Ten Hag. In de poule van PSV deed Arsenal wat het moest doen en wonnen de Engelsen van Sevilla.

In de openingsfase zag het er allemaal rooskleurig uit voor Ten Hag. Rasmus Hojlund tikte in de derde minuut zijn eerste doelpunt van de wedstrijd binnen tegen zijn oude ploeg uit Denemarken. 25 minuten later was het weer de spits van United die Ten Hag een welkome 2-0 voorsprong bracht tegen de taaie manschappen uit Kopenhagen. Bij United begon Christian Eriksen in de basis en Sofyan Amrabat vanaf de bank.

Vlak voor rust ging het echter compleet mis voor United. Marcus Rashford zette de kettingreactie in gang met een dubieuze rode kaart in minuut 42. De aanvaller maakte een ongelukkige, maar bikkelharde overtreding en kon gaan douchen. Daarna was het binnen negen minuten twee keer raak voor Kopenhagen, waardoor Ten Hag en zijn spelers alsnog met een gelijke stand de rust in moesten.

Ten Hag zal zich niet rustig hebben gehouden in de rust en United ging daardoor op zoek naar die voorsprong na de onderbreking. Die kwam ook, vanaf de penaltystip. Bruno Fernandes leek de reddende engel voor Ten Hag met zijn goal. Toch was dit niet zo, aangezien Lukas Lerager in de slotfase Kopenhagen nog langszij schoot. Daarna ging het nog meer mis toen Roony Bardghji ook nog de 4-3 maakte. Dat werd ook de einstand, waardoor de toekomst van Ten Hag aan een zijden draadje hangt. Het verlies tegen Kopenhagen is al de negende zeperd voor Ten Hag dit seizoen.

Arsenal - Sevilla: 2-0
Waar het bij PSV tot het eind spannend bleef was er in het Emirates Stadium eigenlijk geen enkel moment twijfel wie er zou winnen bij Arsenal - Sevilla. De Londenaren moesten even inkomen, maar na een half uur spelen stond Leandro Trossard aan het eind van een prachtige aanval en maakte de openingstreffer. Bukayo Saka deed in de tweede helft hetzelfde, waardoor het 2-0 werd. Arsenal en PSV staan daardoor nu op de eerste plekken in poule B van de Champions League.