De Jong over wedstrijd tegen Lens

De Jong moet zich inhouden bij vraag over Lens: 'Niet netjes, maar lach het weg'

8 november om 23:24
Laatste update: 9 november om 15:54

Luuk de Jong was niet zo te spreken over de mentaliteit van tegenstander Lens in het Philips Stadion woensdagavond. Volgens de doelpuntenmaker en aanvoerder waren de Fransen constant bezig met provoceren. De Jong ging echter stoïcijns door en maakte weer met zijn hoofd de winnende.

"Het kostte heel veel energie vandaag", vertelt De Jong na afloop tegen RTL. "Zij zetten vol druk op ons per persoon, dus vandaar dat een lange bal dan makkelijker is. We hadden in die eerste helft heel erg moeite met de controle krijgen. In de eindfase hadden we in de tweede helft zelf nog wel een tweede of een derde goal mogen maken. Maar ik moet ook echt complimenten aan de defensie geven, die hebben het fantastisch gedaan."

Op het veld waren een hoop akkefietjes tussen de spelers, zag ook De Jong. "Zij waren heel erg bezig met dat provoceren. Ze wilden ervoor zorgen dat wij ergens op zouden reageren en dat ze er daardoor in konden komen. De hele tijd bezig met ons kaarten aannaaien of zelfs een rode kaart willen forceren. Ik vond het niet zo netjes hoe ze op het veld speelden, maar dat was daar ook al zo. Die jongens zijn constant bezig met provoceren en dat lach ik alleen maar weg."

De Jong maakte met zijn hoofd weer de winnende, waardoor de discussie weer oplaait of hij de beste kopper ter wereld is. "Dat zal ik nooit over mezelf zeggen. Als andere mensen complimenten geven is dat mooi. Het is een belangrijke kwaliteit van mij en daarom baal ik ook wel eens dat ze die bal niet vaker in de zestien meter gooien. We staan er in de poule in ieder geval weer heel goed voor."