Bosz over PSV Ramalho en De Jong zijn kopkunsten

Bosz zag verdediger 'volledig in zijn kracht' bij PSV: 'Werd wel eens uitgelachen'

8 november 2023 om 23:48

Peter Bosz is een tevreden man na de zege van PSV tegen RC Lens. De coach van de Eindhovenaren zag dat de Fransen een wel 'heel extreme versie' van hun spel speelden, maar met het spelen van de lange bal lukte het PSV er toch onderuit te voetballen. Ook heeft Bosz nog complimenten over voor André Ramalho.

"Het was eigenlijk een wedstrijd die ik daar al had verwacht", vertelde Bosz na afloop bij RTL. "Een team dat fysiek speelt en er vol opklapt, daar hadden we het natuurlijk moeilijk mee. Onze tactiek was wel anders dan de lange bal geven. De bedoeling is om juist goed te voetballen tegen dit soort extreme teams. Maar zij waren zo extreem, dat we voor de lange bal moesten gaan."

Bosz zag net als vele kijkers ook dat Ramalho een uitstekende wedstrijd speelde. De Braziliaan kreeg dit seizoen al veel kritiek, maar Bosz bleef in hem geloven. "Ik werd wel eens uitgelachen als ik zei dat Ramalho wel een goede verdediger is. Vandaag kwam hij volledig in zijn kracht. Olivier Boscagli moet het normaal van voetbal hebben, maar hij ging ook vol mee in de strijd."

Ook doet Bosz nog een duit in het zakje, wat betreft de kopkunsten van Luuk de Jong. Volgens de trainer van de specialist, is het een uitgemaakte zaak wie de beste kopper ter wereld is. "Dat lijkt me geen discussie meer, die speelt in mijn team. Deze kopbal was ook nog best lastig, dus dan is het helemaal waanzinnig als je nog zo gericht kunt koppen richting doel."