Ten Hag hekelt arbitrage na nederlaag Manchester United tegen FC Kopenhagen

Ten Hag hekelt arbitrage na nederlaag: 'Dit heeft niets met voetbal te maken'

9 november om 08:19
Laatste update: 9 november om 15:54

Erik ten Hag is niet te spreken over de arbitrage in het Champions League-duel tussen Manchester United en FC Kopenhagen. De Red Devils gingen met 4-3 ten onder in de Deense hoofdstad, en Ten Hag meent dat het optreden van de scheidsrechter een grote rol speelde in de verliespartij van zijn team, zo stelt hij op de persconferentie na afloop.

"De rode kaart veranderde de wedstrijd", vangt Ten Hag aan. "We kregen twee doelpunten tegen die nooit hadden mogen tellen", luidt het oordeel van de voormalig trainer van Ajax. "Het eerste doelpunt was buitenspel, en of de strafschop terecht was is discutabel. De rode kaart voor Rashford was ook een forse straf. Ik ben teleurgesteld door die beslissingen. Voetbal is hier niet voor bedoeld, dit heeft niets met voetbal te maken."

Via een dubbelslag van Rasmus Højlund kwam Manchester United al snel op een 0-2 voorsprong, maar toen de Engelsen met tien man kwamen te staan, veranderde het wedstrijdbeeld en wist FC Kopenhagen langszij te komen. Toch nam United weer de leiding, met een goal van Bruno Fernandes. Diep in de tweede helft moest de ploeg van Ten Hag echter toch capituleren, waardoor de club nu terug te vinden is op de laatste plaats in de Champions League-poule.