Teze ziet agressief PSV tegen Lens: 'Op strijdlust gewonnen'

Teze merkte invloed van scheidsrechter: 'Als je iets voelde, kon je gaan liggen'

9 november 2023 om 08:44
Laatste update: 9 november 2023 om 09:17

PSV heeft een verdiende zege geboekt op Lens, zo meent Jordan Teze. Voor de camera van RTL vertelt de verdediger niet alleen hoe hij de wedstrijd heeft beleefd, maar gaat hij ook in op het akkefietje tussen beide teams in de rust.

"Het was een zwaar gevecht, natuurlijk", stelt Teze. "Je weet dat het een Frans team is, die zijn fysiek sterk. In bepaalde aspecten moet je daar in mee gaan, maar in bepaalde aspecten ook juist niet. We kunnen goed voetballen, dat hebben we proberen te doen. Uiteindelijk gingen zij volle bak één op één, dan moet je gewoon slim zijn en voor de tweede bal gaan. Uiteindelijk maken we een goede goal en overleven we heel goed."

PSV had het zichzelf echter nog makkelijker kunnen maken, zo zag ook Teze. "Vooral in de eindfase komen we best vaak voor hun goal en is de eindpass niet goed, het schot niet goed of de keuze niet goed. We komen nog goed weg met dat zij op de paal schieten, ik vind wel dat wij de kansen beter moeten benutten, maar ik denk dat we terecht hebben gewonnen. We hebben iets minder gevoetbald, maar laten zien dat we op strijdlust kunnen winnen."

In de rust ontstond er een ruzie tussen de spelers van PSV en Lens, in de catacomben. "Dat ging even goed mis. Er was een klein akkefietje tussen beide teams, het was natuurlijk beladen. Het is niet goed en ik wil niet zeggen dat het erbij hoort, maar ja." Ook de arbitrage drukte zijn stempel op de wedstrijd, laat Teze optekenen. "De scheidsrechter was er ook niet vies van om kaarten te geven, dat heeft de wedstrijd in bepaalde mate wel beïnvloed. Als je iets voelde, kon je gaan liggen."