Schouten over zege van PSV op Lens

Schouten kon het niet laten Lens voor de gek te houden: 'Dat overdreef ik wel ja'

9 november om 09:28

Jerdy Schouten is maar wat blij dat PSV woensdagavond de overwinning over de streep wist te trekken. De middenvelder beaamt dat het een echte vechtwedstrijd was, maar hij doet zelf ook een boekje open over wat trucjes hoe je die grote duels kunt omzeilen.

"Uiteindelijk heb ik wel genoten", vertelt Schouten over de zege op Lens. "Het is prachtig om voor dit publiek te kunnen winnen. We moesten het gewoon over de streep trekken en ik denk dat we dat hebben gedaan. Wel geven we nog een hele grote kans weg en dat moet eigenlijk niet gebeuren. We moeten dan met zijn allen achter de bal staan en het dichthouden. Er zit dus nog wel een leermomentje in."

"Voor mij is het een bevestiging dat ik op dit niveau mee kan en daarom heb ik uiteindelijk ook de stap naar PSV gemaakt." Schouten kreeg in de slotfase nog een vervelende tik, maar daar heeft hij geen blijvende schade aan overgehouden. "Het gaat goed met me hoor. Moet zeggen dat ik dat ook wel een beetje overdreef." Schouten hoort vrijdag of hij mee mag met Oranje naar de komende interlandwedstrijden.