Ten Hag boos door beslissingen van scheidsrechter in Champions League-duel

Ten Hag furieus na krankzinnig duel: 'Dit heeft niets met voetbal te maken'

9 november om 13:12
Laatste update: 9 november om 15:53

Erik ten Hag was woensdagavond allesbehalve tevreden over het optreden scheidsrechter Donatas Rumsas tijdens het Champions League-duel tussen FC Kopenhagen en Manchester United. Ten Hag is van mening dat de Litouwer tegen United floot en foute beslissingen nam.

United ging met tien man in de slotfase onderuit tegen Kopenhagen (4-3). In gesprek met TNT Sports vertelt de Nederlandse trainer dat hij erg teleurgesteld is in de arbitrage. "We speelden een erg goede wedstrijd, tot aan de rode kaart voor Marcus Rashford. Dat veranderde alles. Hij probeerde de bal te spelen, ik vind het een erg discutabele beslissing. Zo zijn er al meerdere vreemde beslissingen genomen tegen ons dit seizoen."

Naast de volgens Ten Hag onterecht gegeven rode kaart, kreeg United ook twee doelpunten tegen die niet hadden mogen tellen volgens de manager. "Het eerste doelpunt was buitenspel. De strafschop vond ik ook discutabel. Dit heeft niets met voetbal te maken." Toch zag Ten Hag zijn team goed voetballen, ook met tien man. "De eerste twintig minuten waren de beste van het seizoen. Zelfs met een man minder controleerden we de wedstrijd. Dan is het ontzettend jammer dat je met nul punten naar huis gaat."

Door de verliespartij tegen de Denen staat United nu op de laatste plaats in de Champions League-groep. Toch is alles nog mogelijk voor The Red Devils en behoudt Ten Hag de hoop in overwintering op het hoogste niveau. "Ik heb veel positieve dingen gezien aan onze kant, we speelden goed en er is genoeg vechtlust. Ik ben ervan overtuigd dat we dit nog om kunnen draaien."