'Triest nieuws voor Van de Ven: kalenderjaar voorbij door hamstringblessure'

'Triest nieuws voor Van de Ven: kalenderjaar voorbij door hamstringblessure'

9 november om 13:56
Laatste update: 9 november om 14:48

Het ziet ernaar uit dat Micky van de Ven dit kalenderjaar niet meer in actie komt. De 22-jarige centrumverdediger liep in het duel van Tottenham Hotspur met Chelsea (1-4) een vervelende hamstringblessure op.

Tottenham vreest dat Van de Ven lang uit de roulatie is, meldt The Telegraph. In Noord-Londen houdt men hoop dat de Oranje-international geen operatie hoeft te ondergaan. Van de Ven zou er in elk geval tot januari uit zijn met een hamstringkwetsuur. Nieuwe scans moeten uitwijzen hoe ernstig de schade precies is.

Als de blessure van Van de Ven tegenvalt, ligt het in de lijn der verwachting dat Spurs in januari de transfermarkt op gaat, klinkt het. Het zou een forse aderlating zijn voor manager Ange Postegoclou, die van de Nederlander direct een sleutelspeler heeft gemaakt. Van de Ven miste tot maandag nog geen minuut in de Premier League. Tegen Chelsea moest hij voor rust noodgedwongen naar de kant.

Van de Ven kwam afgelopen zomer voor veertig miljoen euro over van VfL Wolfsburg. Met Tottenham begon hij ijzersterk aan het seizoen. Tegen Chelsea werd in speelronde elf de eerste nederlaag geleden.