Deschamps haalt Zaïre-Emery bij Franse selectie: jongste speler sinds 1914

Deschamps haalt jongste speler sinds 1914 bij Franse ploeg: 'Hij heeft alles'

9 november om 15:11
Laatste update: 9 november om 15:17

Warren Zaïre-Emery is voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Frankrijk. Bondscoach Didier Deschamps noemt het toptalent van Paris Saint-Germain, die dit seizoen zijn grote doorbraak beleeft, een kandidaat voor het aankomende Europees Kampioenschap in Duitsland. 

De zeventienjarige Zaïre Emery maakt dit seizoen naam voor zichzelf. De revelatie komt uit de jeugdopleiding van PSG en is inmiddels uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler. Vorig seizoen maakte hij ook al de nodige minuten voor PSG, maar toen ontbrak nog het rendement. Dit seizoen maakte hij twee doelpunten en gaf hij vijf assists in veertien wedstrijden.

Deschamps is ervan overtuigd dat Zaïre-Emery klaar is voor het grote werk bij de nationale ploeg. "Hij heeft alle kwaliteiten om op het allerhoogste niveau te spelen. Hij is een kandidat voor het EK", aldus de Franse bondscoach donderdagmiddag tijdens een persmoment. Frankrijk is als koploper in de groep met het Nederlands elftal al geplaats voor het eindtoernooi van volgend jaar. Mocht Zaïre-Emery daadwerkelijk in actie komen, dan wordt hij de jongste debutant sinds 1914. In 2020 debuteerde Eduardo Camavinga ook al op zeventienjarige leeftijd, maar hij was destijds een maand ouder dan dat Zaïre-Emery nu is. 

Frankrijk speelt op 18 november het thuisduel tegen voetbaldwerg Gibraltar, waar het in juni van dit jaar al met 0-3 van won. Drie dagen later, op 21 november, staat het bezoek aan Griekenland op het programma. 

"He has all the qualities to be at the top level. He is a candidate for the Euros."