Cambuur heeft 6 miljoen euro nodig voor afbouw nieuw stadion

Cambuur vraagt 6 miljoen voor afbouw stadion na 'enorme prijs-en loonstijgingen'

9 november 2023 om 15:28

SC Cambuur heeft de gemeente Leeuwarden middels een brief gevraagd om een lening van 6 miljoen euro. De club uit Friesland heeft dat bedrag nodig om de bouw van het nieuwe stadion af te ronden. Dat meldt De Leeuwarder Courant, dat de desbetreffende brief in handen heeft. 

Cambuur vraagt om een lening die bestaat uit twee delen. De degradant van afgelopen Eredivisie-seizoen heeft vijf miljoen euro nodig voor de afbouw van het stadion. Daaronder vallen zaken als stoeltjes en installaties. Ook wil de club één miljoen euro als bijdrage voor een nog te realiseren WKO. Dat is een warmte koude opslag, ook wel een duurzame manier van verwarmen en verkoelen. 

In de brief, die de LC in handen heeft, staat dat Cambuur zelf verantwoordelijkheid draagt voor de afbouw van het nieuwe stadion. 'De club heeft al meer middelen opgehaald dan vooraf is ingeschat en is afgesproken, echter is dit niet voldoende. We zijn de afgelopen jaren geconfronteerd met enorme prijs- en loonstijgingen op het gebied van installaties en bouwkundige afbouw.'

Contouren zichtbaar
Het is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden dat de eerste paal van het nieuwe Cambuur-stadion geslagen werd. Op 7 juli 2022 om precies te zijn. Onlangs verschenen er op X enkele foto's van het project. Te zien is hoe het nieuwe onderkomen van de huidige nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie steeds meer vorm krijgt. De bedoeling is dat het stadion vanaf het seizoen 2024/25 in gebruik wordt genomen. Het zal plek bieden aan 15.000 toeschouwers, een kleine 5000 meer dan het huidige stadion.