Ron Vlaar over Aston Villa - AZ

'Ron Beton' voorziet lastige avond voor AZ: 'Het is écht een grote club'

9 november 2023 om 15:45
Laatste update: 9 november 2023 om 16:26

Ron Vlaar denkt dat AZ donderdag een resultaat kan behalen op bezoek bij Aston Villa. De oud-verdediger, die uitkwam voor beide clubs, vond de Alkmaarders twee weken terug ondanks de 1-4 uitslag ook al niet kansloos. 

Villa en AZ trappen donderdagavond om 21.00 uur af in het kader van de Conference League. Op 26 oktober stond het heenduel in Alkmaar op het programma. AZ verloor met 1-4 van de Engelsen ."Ik was onder de indruk van Villa. Vooral van de versnelling op precies de goede momenten. Het wachten van keeper Emiliano Martínez om het spel voort te zetten. Net zolang tot hij kon opbouwen. Ik heb zelden zoiets gezien", vertelt de voormalig stopper aan het Algemeen Dagblad

Vlaar, die aanwezig is in Birmingham om het duel te aanschouwen, zag AZ echter ook gevaar stichten. "Toch heeft AZ ook echt kansen gehad. Ik had het nog moeten zien als Pavlidis (Vangelis, red.) zijn kans in de eerste helft had benut." Ron Beton weet dat de ploeg van trainer Pascal Jansen een heet avondje te wachten staat in Villa Park. "Niet het grootste stadion van Engeland, maar wel echt typisch Engels. In een straat met een stoep. Het is écht een grote club."

AZ, dat onderaan staat in groep E, heeft de punten hard nodig. De Alkmaarders verzamelden er tot dusver drie. Het andere duel in de groep, tussen Legia Warschauw en Zrinjski Mostar begint al om 18.45 uur.