Geweldig nieuws voor familie Liverpool-speler Díaz: vader na twaalf dagen bevrijd

Geweldig nieuws voor familie Liverpool-speler Díaz: vader na twaalf dagen bevrijd

9 november om 17:12
Laatste update: 9 november om 17:26

De vader van Liverpool-aanvaller Luis Díaz is vrijgelaten door zijn ontvoerders. Twaalf dagen geleden werden Luis Manuel Díaz en zijn vrouw gegijzeld.

De ouders van Díaz werden ontvoerd door de National Liberation Army of Colombia (ELN). Díaz' moeder werd snel vrijgelaten, maar dat gold niet voor zijn vader. Colombiaanse autoriteiten hadden het leger ingezet om Díaz senior op te sporen, maar de ELN had als eis gesteld dat het leger zich moest terugtrekken. Aan die eis werd voldaan, waarna de vader van de Liverpool-buitenspeler werd overgedragen aan de Colombiaanse overheden.

Nabij La Guajira, een departement in het uiterste noordoosten van Colombia, werd Díaz door de kidnappers overgedragen, melden diverse Colombiaanse media. De 58-jarige Díaz is in veiligheid gebracht door de Verenigde Naties. De kidnappers hebben toegegeven dat de ontvoering van Díaz een fout was. 

Hoewel Díaz junior door een nachtmerrie ging, bleef hij wel voetballen. Tijdens het duel van Liverpool met Luton Town scoorde hij en liet hij een shirt zien met daarop de tekst 'vrijheid voor mijn vader'.