Emotionele oproep Liverpool-aanvaller Luis Díaz: 'Ik smeek jullie'

Emotionele oproep Liverpool-aanvaller Luis Díaz: 'Ik smeek jullie'

6 november om 10:25

Luis Díaz doet een emotionele oproep aan de ontvoerders van zijn vader. De Colombiaanse aanvaller, die zondag een punt redde voor Liverpool in het Premier League-duel met Luton Town (1-1), vraagt om zijn vader zo snel mogelijk vrij te laten.

De ouders van Díaz werden ruim een week geleden in de Colombiaanse stad Barrancas door gewapende mannen meegenomen. Waar de moeder snel in veiligheid kon worden gebracht, is de vader nog altijd spoorloos. "De onderhandelingen voor de vrijlating van zijn vader zijn nog gaande. Het lijkt de goede kant op te gaan, maar het zijn nog altijd spannende tijden voor Luis en zijn familie", zei manager Jürgen Klopp.

De 26-jarige linksbuiten laat via sociale media ook zelf van zich horen. 'Hier spreekt niet de voetballer. Hier spreekt Lucho Díaz, de zoon van Luís Manuel Díaz. Mijn vader, een hardwerkende man en een steunpilaar van de familie, is ontvoerd. Ik vraag ELN (verantwoordelijke guerrillabeweging, red.) om mijn vader zo snel mogelijk vrij te laten', schrijft hij.

'Iedere seconde, ieder minuut maken we ons meer zorgen. Er zijn geen woorden om onze gevoelens te beschrijven. Dat zal zo blijven zolang hij niet thuis is. Ik smeek jullie om mijn vader vrij te laten en zijn integriteit te respecteren. Ik wil alle Colombianen en de internationale gemeenschap bedanken voor de steun.'

Na zijn doelpunt tegen Luton Town liet Díaz al een shirt zien met de tekst 'libertad para papa', vrijheid voor papa. Op de persconferentie na afloop noemde Klopp de hoofdrol van de Colombiaanse international 'emotioneel en fantastisch'. "Maar het echte probleem is nog niet opgelost. We wilden hem wat afleiding bezorgen, maar we wachten wanhopig op het juiste nieuws."