Bergwijn roemt 'lieve jongen' bij Ajax

Bergwijn bevestigt 'heel goede band': 'Hij weet wat ik wil, ik weet wat hij wil'

9 november om 17:52

Steven Bergwijn is zeer te spreken over zijn wittebroodsweken met Ar'Jany Martha. In de gewonnen competitieduels met FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1) vormden de twee een tandem aan de linkerkant.

Het klikt, vertelt Bergwijn bij Ajax TV. "Hij is een hele lieve jongen en hij luistert goed", aldus de Ajax-aanvoerder over Martha. "We hebben een heel goede band. Als je ziet hoe Arra speelt, zie je dat hij een buitenspeler was. Hij weet wat ik wil en ik weet wat hij wil. Het gaat allemaal wel vanzelf. Hij is rustig, eerlijk en past zich goed aan aan de groep."

In het cruciale Europa League-duel met Brighton kiest Van 't Schip niét voor Martha. De linksback moet zijn plek afstaan aan Devyne Rensch. "Ik denk wel dat deze wedstrijd gewonnen moet worden", weet Bergwijn. "Zeker weten. Vooral thuis, met de fans erbij. Daar (twee geleden in Engeland, red.) speelden we heel compact, maar kwamen we bijna niet tot kansen. We moeten dat compacte houden, maar aan de bal beter zijn om tot kansen en doelpunten te komen."