Toulouse verrast Liverpool, zoete wraak voor Noren tegen Besiktas

Toulouse verrast Liverpool, Mourinho verliest, Noren nemen wraak op Besiktas

9 november 2023 om 20:43
Laatste update: 9 november 2023 om 21:02

De donderdagavond staat weer in het teken van wedstrijden in de Europa League en Conference League. In Frankrijk werd het Liverpool van Cody Gakpo verrast door het Toulouse van Thijs Dallinga. Besiktas kreeg de wraak van FK Bodø/Glimt op zijn dak en AS Roma verloor op bezoek bij Slavia Praag.

Toulouse – Liverpool 3-2
Zonder Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch reisde Liverpool af naar Frankrijk voor het duel met Toulouse. Wie wel in de basis begon bij de Reds, is Gody Gakpo. Met een zege zouden de Engelsen zich definitief plaatsen voor de volgende ronde, maar Toulouse, met Thijs Dallinga aan de aftrap, gaf zich niet zo maar gewonnen. Sterker nog, het waren de Fransen die via een goal van Aron Dønnum met een voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft zocht Liverpool naar de gelijkmaker, maar na een klein uur spelen was het Dallinga die de voorsprong van Toulouse verdubbelde, nadat hij eerder een doelpunt afgekeurd zag worden. De ploeg van Jürgen Klopp kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd, door een eigen goal van Cristian Cásseres Jr, maar het mocht niet baten. Drie minuten later bracht Frank Magri de marge weer op twee, door de 3-1 aan te tekenen. Diogo Jota scoorde in de slotfase nog de 3-2, en Quansah leek zelfs nog de 3-3 te maken, maar wegens hands van Mac Allister werd de gelijkmaker afgekeurd.

Beşiktaş JK - FK Bodø/Glimt 1-2
Voorafgaand aan de wedstrijd was Bodø/Glimt not amused over de handelswijze van de Turken. De bus die de Noren vervoerde, arriveerde door een 'rondje van de zaak' 45 minuten te laat bij het stadion. Bodø-trainer Kjetil Knutsen was woest. Tijdens de wedstrijd kwam er echter zoete wraak voor de Noren.

Via Faris Pemi Moumbagna kwam Bodø/Glimt op een 2-0 voorsprong. Hoewel Tayfur Bingöl voor de aansluitingstreffer zorgde, kwam de zege voor de Noren niet meer in gevaar. De wedstrijd eindigde in 1-2, en bracht Knutsen zodoende de wraak waar hij naar zocht.

Slavia Praag – AS Roma 2-0
José Mourinho bracht met zijn AS Roma een bezoek aan Slavia Praag, de ploeg waar hij twee weken eerder in het Olimpico met 2-0 van won. Deze keer liep het echter anders voor de Italianen. Via Václav Jurečka en Lukáš Masopust kwamen de Tsjechen na rust op een comfortabele voorsprong, waarna de Romeinen er niet in slaagden om terug te komen in de wedstrijd. Door de zege neemt Slavia de koppositie in groep G over van Roma.