Vos trekt boetekleed aan na nederlaag Ajax: 'Ik was niet wie ik normaal ben'

Ajax-schlemiel had basisplaats niet verwacht: 'Loop al tijdje met deze blessure'

9 november om 22:26
Laatste update: 9 november om 23:36

Silvano Vos ging op donderdagvond in zijn basisdebuut in de Europa League in de fout bij Ajax, waarmee hij Brighton in het zadel hielp. Ansu Fati scoorde eruit de 0-1, waardoor Vos met een teleurgesteld gevoel terugkijkt op zijn optreden.

Dat nieuwbakken Ajax-trainer Van 't Schip voor hem zou kiezen als vervanger van Branco van den Boomen, had Vos niet meteen aan zien komen. "Ik heb last van mijn knie. Dat heb ik al een tijdje, maar nu is het erger geworden. Tijdens de wedstrijd liep het op en nu loop ik mank. Ik had het niet verwacht. Ik loop al een tijdje met deze blessure en als je speelt, word je beoordeeld als een fitte speler."

"Vandaag had ik een mindere dag", vervolgt Vos. "Ik was niet de Silvano die ik normaal ben en op dit niveau wordt dat meteen afgestraft. Het is een leermoment, de boys hebben me goed opgevangen en het publiek stond nog steeds achter ons." Tegen Almere City lijkt Vos dit weekend niet te kunnen spelen, en het is de vraag hoe zijn herstel eruit zal zien. "Ik zal even moeten checken met de fysio wat nu het plan is: of ik ga trainen of een tijdje binnen blijf om te herstellen. Dat is nu even de vraag."