Veltman ziet sterker Ajax dan in heenwedstrijd tegen Brighton

Veltman ziet verschil bij Ajax onder Van 't Schip: 'Dat zorgde voor problemen'

9 november om 23:26
Laatste update: 9 november om 23:36

Joël Veltman zag donderdagavond een beter Ajax dan in de heenwedstrijd, zo geeft hij aan voor de camera van ESPN. De verdediger van Brighton, die jarenlang de kleuren van Ajax verdedigde, zag de Amsterdammers met meer vertrouwen spelen.

"In de eerste helft waren beide teams aan het strugglen met de bal om in het spel te komen, daar was niet veel aan", vangt Veltman aan. "De tweede helft was beter, zij gingen ook meer drukken. Toen scoorden wij op een heel goed moment de 2-0, wat wel een beetje de wedstrijd killde. Ze kregen nog wel een paar goede kansen. Bart (Verbruggen, red.) redde nog een keer goed, met die bal die op de lijn rolde. Ze kwamen wel dichtbij, maar uiteindelijk hebben wij het goed gedaan."

Ook gaat Veltman in op de vraag of hij een beter Ajax zag dan in de heenwedstrijd. "Ja, zeker weten. Het is ook de positie waar je in zit als club, als speler, qua vertrouwen. Toen zaten ze niet in een hele goede flow en zakten ze meer terug, wat logisch is. Nu probeerden ze wat meer druk te zetten, en ze hebben de kwaliteiten en het vertrouwen om er voetballend uit te komen, dat zorgde wel voor problemen voor ons af en toe."