Koeman krijgt advies na Ajax - Brighton: 'Hij is klaar voor Oranje'

Koeman krijgt advies na Ajax - Brighton: 'Hij is klaar voor Oranje'

10-11-2023 06:40
45

Brighton-manager Roberto De Zerbi vindt dat Jan Paul van Hecke een kans moet krijgen in het Nederlands elftal. De Italiaan zag de 23-jarige verdediger donderdagavond tegen Ajax een goede indruk maken tegenover Brian Brobbey.

In de Johan Cruijff Arena was Brighton met 0-2 te sterk voor Ajax. Na afloop wordt De Zerbi op de persconferentie gevraagd naar de kansen voor Van Hecke om een uitnodiging voor Oranje te krijgen. "Ook vandaag speelde hij weer sterk, terwijl Brobbey een goede speler is. Ik denk dat hij klaar is voor Oranje. Maar dat is niet mijn job. Hopelijk haalt hij het", aldus de manager.

Een dag voor de wedstrijd schoven De Zerbi en Van Hecke samen aan voor een persmoment. Toen was de Italiaan zeer te spreken over de ontwikkeling van de centrumverdediger. "Ik had gelijk hè, toen ik gisteren zei dat hij een great player is!", knipoogt De Zerbi, die denkt dat Ajax - laatste in Groep B - op termijn terugkeert in de Europese top. "Ajax is nog steeds een belangrijke club, met een grote historie. Ze zullen terugkeren."

Bondscoach Ronald Koeman maakt vrijdag de definitieve selectie bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar. Van Hecke zit niet bij de voorselectie.