Gertjan Verbeek zegt dat Ajax blij mag zijn met achtste plek in de Eredivisie

Mislintat krijgt steun: 'Hij heeft echt niet alleen maar koekenbakkers gehaald'

10 november 2023 om 09:17

Ajax kan na de dramatische seizoensstart tevreden zijn als de club erin slaagt aan het einde van de rit bij de eerste acht te staan in de Eredivisie, stelt Gertjan Verbeek. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, laat de voormalig trainer zijn licht schijnen over de kansen van de Amsterdammers.

Onder interim-trainer John van 't Schip krabbelt Ajax langzaam op uit een diep dal. Inmiddels staat de Amsterdamse club weer op de elfde plaats, waar de club twee weken geleden nog hekkensluiter was. "Wanneer Ajax blij mag zijn? Als ze weer mee gaan doen om het linkerrijtje", zegt Verbeek. "Als je zevende of achtste wordt, dan heb je in elk geval nog kans op Europees voetbal."

Verbeek is van mening dat de selectie van Ajax lang niet zo slecht is als geschetst wordt door de buitenwacht. "Ik kan me niet voorstellen dat Sven Mislintat (voormalig technisch directeur, red.) alleen maar koekenbakkers heeft gehaald. Dat zijn spelers die een aardig rapportcijfer hebben bij vorige clubs. Daar moet ook kwaliteit in zitten."

De oud-trainer van onder meer Feyenoord en AZ denkt te weten waarom het er niet helemaal uitkomt. "Het zit hem erin hoe je die kwaliteit boven water krijgt. Je hebt te maken met aanpassingsproblemen. Dan zijn mensen kwetsbaar."

Luister hier de hele aflevering van #DoneDeal!