Veltman vertelt over geroep van Ajax-fans

'Ajax-fans riepen dat ik in het verkeerde shirt speelde, duidelijk te horen'

10 november om 10:12
Laatste update: 10 november om 10:17

Joël Veltman won donderdagavond met Brighton van zijn oude ploeg Ajax en dat gaf de verdediger toch een speciaal gevoel. De verdediger speelde zelf jarenlang voor de Amsterdammers en de fans herkenden hem dan ook nog. Veltman onthult na afloop wat er allemaal tegen hem werd geroepen tijdens de wedstrijd.

"Ik kreeg een paar keer te horen dat ik in het verkeerde shirt speelde", vertelt Veltman na afloop bij ESPN. "Dat riepen ze vanaf de tribune en dat hoor je natuurlijk wel. Zeker de mensen die dichtbij het veld zitten zijn dan goed te verstaan. Ik vind dat wel heel mooi. Ik voel me daarom ook nog altijd welkom hier en dat is wel echt prachtig." Veltman deed vanaf de aftrap mee in het duel dat met 0-2 werd gewonnen door de bezoekers.

Veltman zorgde met de overwinning voor een hoop vreugde bij Brighton. Trainer Roberto de Zerbi noemde het zelfs ‘de mooiste overwinning uit de historie van de club.’ Veltman kon echter toch niet voluit genieten. "Voor de club is het natuurlijk prachtig, maar voor mijzelf was het een heel speciaal moment." De 31-jarige Veltman speelde zelf negentien jaar lang voor Ajax.