Triest nieuws: Assaidi (ex-FC Twente) slachtoffer van gewelddadige overval

Triest nieuws: Assaidi (ex-FC Twente) slachtoffer van gewelddadige overval

10 november om 13:04
Laatste update: 10 november om 18:52

Voormalig voetballer Oussama Assaidi is donderdagavond slachtoffer geworden van een gewelddadige overval, meldt De Telegraaf. Een gewapende crimineel hield de partner van de oud-speler van onder meer FC Twente en Liverpool onder schot en ging er op 'gewelddadige wijze' vandoor.

Assaidi was op het moment van de overval niet thuis. Een vrouw - waarschijnlijk de partner van Assaidi - kreeg een pistool op haar gericht. Er zouden verschillende kostbaarheden zijn buitgemaakt door de daders. "Het rechercheteam is volop bezig met het onderzoek", zegt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland tegen de krant.

De overvaller vluchtte aanvankelijk te voet, maar trok daarna 'met veel dreiging en geweld' iemand van diens scooter af. Het is niet de eerste keer dat Assaidi slachtoffer is van een overval. Vlak voor de coronaperiode probeerden overvallers zijn Rolls Royce te stelen, tijdens het WK in Qatar werd er bij de oud-voetballer ingebroken.

Assaidi stopte in 2019 bij Twente met voetballen. De zeventienvoudig international van Marokko speelde daarvoor bij onder andere sc Heerenveen, Liverpool en Stoke City.