Firmino doet boekje open over sterrentrio: 'Mijn plicht om brandjes te blussen'

Firmino doet boekje open over sterrentrio: 'Ze waren nooit beste vrienden'

10 november om 13:25

Roberto Firmino doet een boekje open over de spanningen tussen het voormalige sterrentrio van Liverpool. De Braziliaanse spits onthult dat Sadio Mané en Mohamed Salah niet goed met elkaar door een deur konden.

Met Salah, Firmino en Mané beschikte Liverpool jarenlang over een van de meest gevreesde aanvalstrio's ter wereld. Hoewel de spits, die afgelopen zomer vertrok naar Al Ahli, meerdere successen boekte op Anfield, vertelt hij in zijn nieuwe boek Si Señor: My Liverpool Years dat het achter de schermen niet altijd even leuk was. 

Tijdens een competitiewedstrijd tegen Burnley ging het mis. Salah weigerde een bal af te spelen op Mané, waarna de bom tussen de twee barste. "Salah en Mané hadden daarvoor ook al hun probleempjes gehad, maar toen gebeurde het op het veld en kon de hele wereld het zien", aldus Firmino. "Ik wist dat het al broeide sinds het seizoen daarvoor, 2018/2019. Instinctief voelde ik dat het mijn plicht was om het brandje te blussen. Mané was van ons drie het meest explosief."

"Ik was altijd aan het praten om hem te kalmeren", vervolgt Firmino. "Salah frustreerde iedereen altijd als hij de bal niet afspeelde, al weet ik niet of hij zich er bewust van was. Maar Klopp besprak dit waar iedereen bij was, het was een duidelijke hint voor Salah." De Braziliaan benadrukt dat hij meerdere brandjes heeft moeten blussen. "Ik was de link tussen hen in ons aanvalsspel en op die momenten de brandweerman. Ze waren nooit de beste vrienden, maar ze stopten nooit met praten en gedroegen zich altijd uiterst professioneel."