'Afvaller' Maatsen terug bij Jong Oranje, geen spelers van PSV en Feyenoord

'Afvaller' Maatsen terug bij Jong Oranje, geen spelers van PSV en Feyenoord

10 november 2023 om 14:20
Laatste update: 10 november 2023 om 18:52

De selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Zweden is bekend. Ian Maatsen maakt zijn rentree, nadat hij afviel voor het Nederlands elftal.

Maatsen (Chelsea) was een vast onderdeel van de Jong Oranje-selectie, totdat hij in de vorige interlandperiode werd opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. Michael Reiziger van Jong Oranje heeft 23 spelers geselecteerd. Rav van den Berg en Emmanuel Emegha keren terug, nadat ze de laatste interlandperiode misten.

Tyrese Asante (ADO Den Haag), Fedde de Jong (SC Cambuur) en Ki-Jana Hoever (Stoke City) ontbreken op hun beurt in de definitieve selectie. Jorrel Hato is overgeheveld naar het Nederlands elftal. AZ is hofleverancier met vier spelers, Ajax levert er drie en Feyenoord en PSV zijn niét vertegenwoordigd.

Wie niet bij de selectie zit is Ryan Gravenberch. De middenvelder bedankte voor Jong Oranje in de eerste interlandperiode na zijn transfer naar Liverpool. Dit lijkt voor Reiziger ook de reden om hem niet op te roepen. De blessure die Gravenberch ervan weerhield te spelen tegen Toulouse donderdag zou niet heel ernstig zijn.

In een groep met Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar gaat Jong Oranje met twaalf punten uit vier wedstrijden aan kop. De ploeg van Reiziger trapt volgende week donderdag (16 november) om 20.00 uur af tegen Gibraltar in Almere. Vier dagen later wacht Zweden in Boras.

Doel: Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ), Calvin Raatsie (FC Utrecht), Dani van den Heuvel (Leeds United)

Verdediging: Devyne Rensch (Ajax), Anass Salah-Eddine (Ajax), Ian Maatsen (Chelsea), Bjorn Meijer (Club Brugge), Finn van Breemen (FC Basel), Ryan Flamingo (FC Utrecht), Rav van den Berg (Middlesbrough), Neraysho Kasanwirjo (Rapid Wien)

Middenveld: Kenneth Taylor (Ajax), Julian Baas (Excelsior), Youri Regeer (FC Twente), Calvin Twigt (FC Volendam), Dirk Proper (NEC)

Aanval: Ruben van Bommel (AZ), Myron van Brederode (AZ), Ernest Poku (AZ),  Sontje Hansen (NEC), Emmanuel Emegha (Strasbourg), Noah Ohio (Standard Luik), Million Manhoef (Vitesse)