Onbegrip bij Kwakman vanwege niet eerder selecteren Scouten

Kwakman: 'Onbegrijpelijk dat hij nu pas is opgeroepen, heeft het zó goed gedaan'

10 november om 19:35
Laatste update: 10 november om 19:40

Jerdy Schouten maakt deel uit van de definitieve selectie van Oranje, maar dat hij de afgelopen maanden vanuit Zeist niet vaker een uitnodiging heeft ontvangen, zorgt voor onbegrip bij Kees Kwakman. De ESPN-analist zag de middenvelder bij PSV ook bij Bologna al wekelijks een heel hoog niveau halen. 

Schouten kreeg vrijdag zijn definitieve oproep voor Oranje. Tijdens de vorige interlandperiode was hij er ook al bij onder bondscoach Ronald Koeman, maar dat hij in de maanden daarvoor niet echt in beeld was, zorgt bij Kwakman voor onbegrip. "Echt onbegrijpelijk dat hij nu pas is opgeroepen", vertelt de analist bij het ESPN-programma de Voetbalkantine. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

"Hij heeft er onder Louis van Gaal al ooit bijgezeten, maar toen maakte hij niet de beste indruk in die wedstrijden", vervolgt Kwakman, die daarmee doelt op de enige interland van Schouten op 8 juni 2022 tegen Wales. "Maar het is gewoon ongelooflijk dat hij nooit is gekozen. Schouten heeft het zó goed gedaan bij Bologna. Altijd fit, altijd spelen. Daar was hij ook al een onbetwiste basisspeler bij een middenmoter in Italië."

Kwakman vindt het vreemd dat de voorkeur vrijwel altijd werd gegeven aan een in Nederland actieve speler. "Omdat hij nu in de Eredivisie speelt komt hij er wel bij", is de oud-prof van mening. Op zaterdag 18 november zal moeten blijken of Koeman Schouten gaat belonen met een basisplaats. Dan speelt Oranje tegen Ierland. Drie dagen later, op 21 november, staat het uitduel met Gibraltar op het programma.