UEFA straft PSV vanwege ongeregeldheden in Lens, Brands diep teleurgesteld

UEFA straft PSV vanwege ongeregeldheden in Lens, Brands diep teleurgesteld

10-11-2023 19:13 Laatste update: 21:00
141

PSV heeft van de UEFA een geldboete van 25.000 euro en een voorwaardelijke straf van twee jaar opgelegd gekregen naar aanleiding van de ongeregeldheden in het uitvak tijdens RC Lens - PSV op 24 oktober. De club uit Eindhoven heeft te horen gekregen dat het uitvak bij een volgende overtreding leeg moet blijven tijdens een duel in Europa. 

Tijdens Lens - PSV, dat in 1-1 eindigde, werd er vanuit het uitvak vuurwerk afgestoken. Ook werden er objecten gegooid én werd er schade aangericht aan het stadion van de Franse club. PSV is verzocht om naast het betalen de opgelegde geldboete ook de schade te vergoeden. 'De club onderzoekt of het de boete en vergoeding kan verhalen op de daders, onder wie al zeven stadionverboden zijn uitgedeeld', laat PSV weten middels een officiële reactie op de clubsite. 

Marcel Brands, de algemeen directeur van PSV, steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Als je de club een warm hart toedraagt, dan doe je dit niet. Je benadeelt niet alleen de club, maar ook nog eens je medesupporters. Ik hoop dat iedereen zich onderhand beseft wat de gevolgen zijn van dergelijke acties."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)