Wedstrijdverslag Heracles Almelo - Fortuna Sittard

Fortuna maakt indruk en heeft aan 40 minuten genoeg tegen pover Heracles

10 november 2023 om 21:53

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond zeer overtuigend afgerekend met Heracles Almelo. De Limburgers hadden aan één helft genoeg: 4-1. Door de zege weet de formatie van trainer Danny Buijs weer hoe het voelt om te winnen, iets waar Fortuna al sinds 16 september op wachtte. 

Niet alleen Fortuna snakte naar een overwinning, ook Heracles kon er wel weer een gebruiken. De ploeg van trainer John Lammers steekt in een slechte vorm en pakte de laatste driepunter op 1 oktober. De eerste treffer viel an na zes minuten spelen. Verdediger Rodrigo Guth kopte, nota bene op zijn 23e verjaardag, de 1-0 binnen. 

Het bleek het startschot voor een bijzondere fase in de wedstrijd, waarin Fortuna werkelijk niets te duchten had van Heracles. In de 25e minuut stond het al 2-0. Basisdebutant Milan Robberechts, vond het net na een schot met buitenkant links. Heracles had vrijwel niks in te brengen en liet zich als makke schapen naar de slachtbank leiden. Na ruim een halfuur stond het 3-0. Smaakmaker Alen Halilovic scoorde uit een rebound. 

Buijs en co. lieten het daar niet bij zitten. Nog voor de theepauze viel er zelfs een vierde Fortuna-treffer. Robberechts kopte de bal goed door na een inworp van Mitchell Dijks, waarna spits Kaj Sierhuis kon binnenkoppen. Heracles leek erg gebukt te gaan onder het gemis van aanvoerder Justin Hoogma, die vorige week een rode kaart pakte tegen PSV. 

Na rust nam Fortuna gas terug. De Limburgers kregen nog wel wat mogelijkheden om de score uit te breiden, maar dat bleef Heracles, dat zelf ook nog wat speldenprikjes uitdeelde, bespaard. In de slotfase verzorgde Mario Engels nog de eretreffer: 1-4. Door de zege komt Fortuna op dertien punten. Daarmee bekleedt het de negende plek op de ranglijst. Heracles heeft er twaalf, en staat vooralsnog elfde.