Wedstrijdverslagen KKD

Willem ll pakt koppositie, NAC niet langs Jong Ajax, De Graafschap wint wéér

10 november 2023 om 21:59
Laatste update: 10 november 2023 om 22:06

Willem ll is in ieder geval voor even de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers boekten vrijdagavond een benauwde zege op Jong FC Utrecht. Jong Ajax maakte het NAC Breda moeilijk, terwijl De Graafschap goede zaken deed op bezoek bij Telstar.

Willem ll - Jong FC Utrecht
De wedstrijd tegen het laag geklasseerde Jong FC Utrecht leek voor Willem ll lange tijd af te stevenen op een grote teleurstelling. De talenten uit de Domstad kwamen na 21 minuten spelen namelijk op een voorsprong via Nazjir Held. Willem ll slaagde er vervolgens maar niet in om de gelijkmaker te maken, tot het aanbreken van de 67e minuut, toen Max Svensson scoorde. Toen Utrecht-invaller Mees Akkerman kort daarna rood kreeg, kon Willem ll opzoek naar de 2-1. Die kwam er ook, via Jeredy Hilterman. Door de zege staan de Tilburgers nu in ieder geval voor even eerste. Naaste achtervolger Roda JC speelt zondag.

NAC Breda - Jong Ajax
NAC draait onder Jean-Paul van Gastel nog niet al te goed. Na de nederlaag van vorige week tegen De Graafschap werd het thuispubliek tegen Jong Ajax opnieuw niet getrakteerd op een driepunter. De Amsterdammers namen voor rust de leiding. Vleugelaanvaller Mika Godts soleerde door de Bredase defensie, en rondde vervolgens fraai af. Na rust werd NAC iets beter. Dat resulteerde na 68 minuten spelen in de gelijkmaker van Aimé Ntsama Omgba. Ondanks de comeback zal NAC niet tevreden zijn met opnieuw een schamel puntje.

Telstar - De Graafschap
De Graafschap heeft de uitstekende vorm vrijdagavond een passend vervolg gegeven. De Superboeren wonnen in Velsen-Zuid alweer voor de zevende keer op rij. Na precies een uur spelen scoorde David Flakus Bosilj de 0-1. Toen Devin Haen ruim twintig minuten later de voorsprong verdubbelde, stond niets een nieuwe driepunter in de weg. Telstar maakte het nog spannend via Mohammed Tahiri, maar zijn doelpunt kwam te laat.