Dallinga over kansen in Oranje

Aan Oranje gelinkte Dallinga spreekt zich uit: 'Overtuigd dat ik het niveau heb'

10 november om 23:54
Laatste update: 11 november om 00:00

Thijs Dallinga heeft nog geen contact gehad met Ronald Koeman, maar is ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om in het Nederlands elftal te komen. De spits van Toulouse, donderdagavond nog trefzeker tegen Liverpool (3-2 winst), voelt dat hij grote stappen zet. 

"Ik merk dat ik steeds beter word", vertelt Dallinga, die een heerlijk gevoel heeft overgehouden aan de zege op Liverpool, aan het Dagblad van het Noorden. "Je went aan wedstrijden spelen op het hoogste niveau tegen topclubs, groeit vanzelf mee met de intensiteit en alles wat op dit level wordt gevraagd. Ik ben inmiddels een heel andere voetballer geworden dan bij FC Groningen of toen ik Nederland twee jaar geleden achter me liet als topscorer van de eerste divisie bij Excelsior."

ESPN-analisten Kenneth Perez en Marciano Vink adviseerden Koeman om Dallinga een serieuze kans te gaan geven in Oranje. Van een belletje is het nog niet gekomen. "Nee, ik heb nog niets gehoord, maar ik krijg wel wat dingetjes doorgestuurd vanuit Nederland. Ik denk dat ik op de goede weg ben", vervolgt Dallinga, die vertrouwen in eigen kunnen heeft. "Ik ben er wel van overtuigd dat ik het niveau heb of dat ik het ga halen. Uiteindelijk moet ik het blijven laten zien in wedstrijden zoals afgelopen week."

De 23-jarige Groninger maakte dit seizoen in totaal zes doelpunten in vijftien duels. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet gevoel heb dat ik dichterbij kom, maar ik ben natuurlijk niet degene die de namen op papier zet. Ik heb daar geen invloed op. Ik ben afhankelijk van de mensen die daarover beslissen. Zelf moet ik gewoon zorgen dat ik goed presteer, zodat ze op den duur niet meer om me heen kunnen. We zullen zien wanneer het moment daar is", vertelt de spits, die in ieder geval hoopt dat die uitnodiging uit Zeist op den duur op de deurmat valt. "Dat zou zeker ontzettend mooi zijn. Voor mezelf ook, omdat ik uiteindelijk toch de kwaliteit eruit heb gehaald waarvan ik altijd overtuigd ben geweest dat het erin heeft gezeten."