Liverpool rekent ondanks Dallinga af met Toulouse, AZ-concurrent Legia loopt uit

26-10-2023 23:02 Laatste update: 23:16
8

Een vol programma op donderdagavond in zowel de Europa League als de Conference League. Zo nam Liverpool het in een Oranje getint duel op tegen Toulouse en was er de voor AZ belangrijke ontmoeting tussen HŠK Zrinjski Mostar en Legia Warschau.

Liverpool-Toulouse: 5-1
De Europa League-ontmoeting tussen Liverpool en Toulouse was er een tussen Nederlanders. Ryan Gravenberch nam het op tegen Thijs Dallinga, en beiden waren zelfs trefzeker. Diogo Jota scoorde de openingstreffer voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp, waarna Dallinga de gelijkmaker liet aantekenen. Wataru Endo en Darwin Núñez stelden daarna orde op zaken voor Liverpool door respectievelijk de 2-1 en 3-1 te scoren, waarna Gravenberch de 4-1 mocht maken. In blessuretijd scoorde Mohamed Salah ook nog de 5-1.

HŠK Zrinjski Mostar-Legia Warschau: 1-2
In de Conference League-poule van AZ namen Zrinjski Mostar en Legia Warschau het tegen elkaar op. De thuisploeg kwam op voorsprong, door een goal van Nemanja Bilbija. Legia trok de wedstrijd echter naar zich toe, en kwam via doelpunten van Slobodan Jakovljević en Blaž Kramer op een voorsprong die het niet meer weggaf. Door het resultaat gaan de Polen samen met Aston Villa aan kop met zes punten. Zrinjski en AZ volgen met beide drie punten.

AS Roma-Slavia Praag: 2-0
In de Europa League trad AS Roma in eigen huis aan tegen Slavia Praag. Al in de eerste minuut ging de ploeg van José Mourinho aan de leiding, door een goal van Edoardo Bove. Na een kwartier spelen verdubbelde Romelu Lukaku de voorsprong, waarna de wedstrijd in het slot ging en door de Romeinen over de streep werd getrokken.

Bayer Leverkusen-FK Qarabağ: 5-1
Bundesliga-koploper Bayer Leverkusen liet niets heel van het Azerbeidjaanse Qarabağ. Florian Wirtz bracht de ploeg van trainer Xabi Alonso al in de vierde minuut op voorsprong, waarna Toral Bayramov vanaf de strafschopstip brutaal gelijkmaakte. Vervolgens stelde Leverkusen echter orde op zaken. Voor rust scoorden Alejandro Grimaldo en Victor Boniface, waardoor de ploegen met een 3-1 stand de kleedkamers opzochten. Na rust was Grimaldo wederom trefzeker en scoorde Edmond Tapsoba de 5-1, met nog ruim een half uur te gaan. De stand veranderde echter niet meer, en zo bleef het bij 5-1.