Ajax-spel schuilde altijd in Diant Ramaj: 'Past perfect'

'Ajax-spel' schuilde altijd al in zomeraanwinst: 'Pas qua stijl perfect'

11 november om 08:44
Laatste update: 11 november om 09:31

Diant Ramaj is tevreden over zijn prestaties bij Ajax, zo stelt hij tegenover De Telegraaf. Hoewel de Duits-Kosovaarse doelman deze zomer verrast was door de interesse van een grote club, geeft hij aan te begrijpen dat Ajax voor hem aanklopte.

"Ik was vanwege het geringe aantal duels achter mijn naam verrast dat er nu al een grote club voor me kwam", vangt Ramaj aan. "Maar niet verbaasd dat Ajax interesse toonde. Ik speel al mijn hele leven als een Ajax-keeper en pas qua stijl perfect bij de club. Dat heb ik ook al laten zien, maar zal ik nu elke keer moeten tonen. Goed is niet goed genoeg."

Ramaj geeft aan content te zijn met zijn prestaties van de laatste weken, maar in eerste instantie moest de doelman op de bank plaatsnemen. Iets wat hem verbaasde. "Maar ik ben mentaal sterk en zorg ervoor dat niemand slecht over me kan spreken. Ik wil mezelf elke avond in de spiegel aankijken en zien dat ik alles heb gegeven. Ik wist dat mijn kans zou komen."

Lang was Ramaj veldspeler, iets wat hem naar eigen zeggen helpt met het Ajax-spel. "Ik kan aan het begin van de opbouw staan, maar vanaf de grond ook ver uittrappen. Ik probeer in het Ajax-spelletje te passen", zo geeft hij aan. Verder dan Ajax kijkt de zomeraankoop echter nog niet. "Mijn eerste doel is hier te slagen en de club te helpen zo snel mogelijk weer om de eerste plaats te spelen. Ajax hoort in de Champions League. Dit seizoen zal het moeilijk zijn om kampioen te worden, dus willen we wedstrijd voor wedstrijd winnen om Europees voetbal te halen."