Ronald Koeman hekelt kritische uitlatingen van Koeman over Brobbey

Kieft hekelt Koeman-uitlatingen over Brobbey: 'Heel onverstandig van hem'

10 november 2023 om 22:20
Laatste update: 10 november 2023 om 22:23

Wim Kieft is ervan overtuigd dat Brian Brobbey over de kwaliteiten beschikt om het internationaal te gaan maken als spits. De centrumaanvaller van Ajax speelde in de ogen van de analist een goede wedstrijd tegen Brighton (0-2 nederlaag) en verdiende het volgens Kieft om afgelopen maandag in bescherming te worden genomen door bondscoach Ronald Koeman, die zich erg kritisch toonde. 

'Intussen blijft iedereen maar over Brian Brobbey heen struikelen en gaat het voornamelijk over de afwerking van de Ajacied', begint Kieft zijn relaas over Brobbey in zijn splinternieuwe column voor De Telegraaf. 'Z’n zwakke punten worden continu extra belicht, maar in plaats van zijn mening voor zich te houden, doet bondscoach Ronald Koeman daar keihard aan mee tijdens een debat op televisie met Marco van Basten. Heel onverstandig van hem.'

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Kieft doelt daarmee op de uitzending van Rondo, van maandagavond. Koeman liet zich toen, in de ogen van sommigen, opmerkelijk kritisch uit over de spits van Ajax. "We hadden hem er tijdens de vorige interlandperiode bij. Dan waren we aan het afwerken en dan zag je dat zijn eerste aanname en manier van afwerken niet goed waren", zei Koeman onder meer. 

'Koeman had Brobbey persoonlijk zijn mening moeten vertellen en hem op televisie in bescherming moeten nemen tegen de mening van Van Basten. Tegen Ierland en Gibraltar heeft Koeman Brobbey waarschijnlijk hard nodig, want veel alternatieven heeft de bondscoach niet voorhanden voor de spitspositie bij Oranje', vervolgt Kieft. Brobbey stond donderdagavond opnieuw in de spits bij Ajax, dat met 0-2 onderuit ging, net als in Engeland. 'Tegen Brighton & Hove Albion speelde Brobbey een prima duel, zeker als aanspeelpunt, hoewel de aanvoer niet overdadig was.'

Grote potentie
Kieft zag Brobbey pech hebben in de slotfase, toen een poging van hem op de binnenkant van de paal belandde. 'In zo’n situatie zit hij, maar Brobbey heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten om het internationaal te gaan maken als spits. Hij is loeisterk en niet van de bal te krijgen', besluit de voormalig aanvaller van Ajax en PSV zijn column.