Van der Gijp verrast door Ajax: 'Beste eerste helft van het seizoen'

Van der Gijp verrast door Ajax: 'Beste eerste helft van het seizoen'

11 november om 07:18

René van der Gijp is van mening dat Ajax een goede eerste helft op de mat legde in het Europa League-duel tegen Brighton. Volgens de analist was het de beste helft van Ajax in dit seizoen, zo stelt hij in de uitzending van Vandaag Inside.

"Ik heb alle kritieken gelezen en heb alleen de eerste helft gezien", vangt Van der Gijp aan. "Als ik kijk naar de tegenstand die ze hadden, vond ik dat ze de beste eerste helft van dit seizoen speelden. Ik vond ze écht goed spelen. Buiten dat foutje van die jongen (Silvano Vos, red.). In de eerste helft waren ze gelijkwaardig, of iets aan de bovenliggende hand. Ik lees nu alleen maar dat het niets was."

Tafelgenoot Johan Derksen is het met zijn collega eens en zag een Ajax dat naar behoren speelde. "In de tweede helft was het wat minder, maar voor het materiaal dat ze nu hebben, speelden ze heel behoorlijk." Waar Derksen minder over te spreken was, is de wijze waarop Vos na zijn fout opgebeurd werd door zijn teamgenoten.

"Dan lopen alle Ajacieden naar hem toe. Ik ben ook jonge speler geweest en toen werd je uitgescholden en liep je bijna te janken in het veld. De volgende had je dan wel, anders scholden ze je weer verrot. Zo werden wij opgevoed."