Hartman denkt verder dan Feyenoord: 'Dat verlangen is er ook'

Hartman denkt verder dan Feyenoord: 'Dat verlangen is er ook'

11 november om 09:07

Quillindschy Hartman geniet van de grote wedstrijden die hij momenteel bij Feyenoord en Oranje speelt, zo geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. De linksback, die met een doelpunt tegen Frankrijk debuteerde in het Nederlands elftal, droomt van de Premier League, maar is nog niet uitgekeken op Feyenoord.

"Ik geniet er wel van, hoor. Spelen met en tegen de echte top", aldus Hartman, die terugblikt op het Champions League-duel met Feyenoord tegen Atlético Madrid. "We verloren en dan gebruik je de term 'genieten' niet, dat past niet. Maar hoe die gasten echt alles deden om te winnen..."

"De pure klasse van Antoine Griezmann, het werkt bijna verslavend", vervolgt de vleugelverdediger. "Dát wil je als voetballer. Anderhalve week later kwamen we elkaar weer tegen bij Nederland - Frankrijk. Dan heb je opeens dat gekke gevoel dat hij weet wie je bent. Zoals ik de duels met Kingsley Coman prachtig vond. Vorig seizoen de kwartfinale tegen AS Roma. De wedstrijd tegen Frankrijk met Oranje. Celtic, Atlético Madrid en Lazio, als je het hebt meegemaakt, wil je het wekelijks ervaren."

Toch hoeft de Feyenoord-aanhang niet te vrezen voor een spoedig vertrek van Hartman. "Dat verlangen is er ook, natuurlijk, maar verwar dat niet met iets dat lijkt op klaar met Feyenoord. Weet je, als Feyenoord in de Premier League zou spelen, zou ik morgen voor tien jaar bijtekenen en nooit meer vertrekken."