Kwakman plaatst vraagtekens bij Oranje-uitverkiezing: 'Niet zien aankomen'

Kwakman plaatst vraagtekens bij Oranje-uitverkiezing: 'Niet zien aankomen'

11 november om 10:11

Kees Kwakman had de uitverkiezing van Jorrel Hato in het Nederlands elftal niet verwacht. Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag de definitieve selectie voor de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar bekend en de zeventienjarige Ajax-verdediger was de grootste verrassing tussen de 25 namen.

"Dat lijkt me wel, ja", reageert Kwakman als hem in de Voetbalkantine op ESPN gevraagd wordt of de selectie van Hato de grootste verrassing is. "Ik had het niet zien aankomen. Er zijn natuurlijk wat blessures, met name bij linkspoten", doelt hij op Sven Botman en Micky van de Ven. "Hij heeft heel bewust voor een linkspoot gekozen. Ik had het niet verwacht, ik vind het ook wel heel erg snel."

Hans Kraay junior vindt de keuze voor Hato minder opvallend. "Het is niet dat ik dacht: goh Koeman is helemaal gek geworden, want Hato is gewoon een uitstekende speler", zegt hij. "Dat heeft hij vooral in het vorige seizoen laten zien, dus ik vind het niet zo heel gek dat Koeman hem erbij heeft gehaald."

Op veel speeltijd hoeft Hato niet te rekenen, denkt Kraay. "Bij Oranje heeft hij nog wel veel concurrentie. Op de linksback krijgt Aké natuurlijk de voorkeur. Maar hij zit erbij en dat heeft hij helemaal zelf afgedwongen."