Van de Kerkhof lovend over 'stakeholder' PSV: 'Een heel waardevolle speler'

Van de Kerkhof lovend over 'stakeholder' PSV: 'Een hele goede aankoop'

11 november om 10:25

Willy van de Kerkhof vindt het meer dan terecht dat Jerdy Schouten terug is bij Oranje. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, spreekt de PSV-coryfee lovend over de ontwikkeling van de middenvelder in Eindhoven.

Schouten speelde in juni 2022 één interland voor het Nederlands elftal en is anderhalf jaar later weer opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. "Ja, het is absoluut terecht", stelt Van de Kerkhof. "Het is leuk voor die jongen. Hij is een waardevolle speler voor PSV en hij ontwikkelt zich goed. Hij is een van de stakeholders van PSV op dit moment."

"Een verdiende kans om zich op een hoger niveau te testen", concludeert Van de Kerkhof, die van mening is dat Schouten iedereen in Nederland verrast. "Ja, zeker. Het is een heel goede aankoop van Earnest Stewart (technisch directeur, red.) geweest. Waarom heeft iedereen hem een paar jaar geleden over het hoofd gezien?", vraagt de voormalig middenvelder zich af.

In 2019 trok Schouten in de anonimiteit van Excelsior naar Bologna. Van de Kerkhof geeft zelf antwoord op zijn vraag. "Soms hebben spelers wat meer tijd nodig. En je moet ook in een juist elftal komen. Dat is hem gelukt bij PSV."

Luister hieronder de volledige aflevering van #DoneDeal met Willy van de Kerkhof!