Frustratie bij Feyenoord: 'Irriteert me, Ajax en PSV krijgen zulke grote bedragen'

Frustratie bij Feyenoord: 'Irriteert me, Ajax en PSV krijgen zulke grote bedragen'

11 november om 10:47
Laatste update: 11 november om 10:49

Peter Houtman hoopt dat Santiago Gimenez nog een aantal jaar in De Kuip te bewonderen is. Als de Mexicaan toch vertrekt bij Feyenoord, dan kan dat volgens de oud-spits alleen voor de absolute hoofdprijs.

Houtman speelde 152 wedstrijden voor Feyenoord en is inmiddels al 25 jaar stadionspeaker bij de club. De achtvoudig Oranje-international geniet van Gimenez. "Zo'n speler wil je hier een paar jaar houden. Hij is nog zo jong", laat hij optekenen door De Telegraaf. Houtman is ook realistisch en beseft dat een zomers vertrek tot de mogelijkheden behoort. Gimenez mag in zijn ogen alleen weg voor een 'hele hoge transfersom'. "Want dat irriteert me altijd, als ik zie dat Ajax en PSV voor hun spelers zulke grote bedragen krijgen."

Net als Houtman geniet ook Roy Makaay van Gimenez. "Als je toch ziet welke ontwikkeling hij heeft gemaakt vanaf het moment dat hij binnenkwam tot nu, dan is dat heel bijzonder", zegt Das Phantom. "Laten we eerlijk zijn, niemand kende hem! Fysiek verlangde Arne Slot meer van hem en daarom werd er in de eerste maanden nog veel afgewisseld met Danilo. Maar vanaf januari stond hij er en is hij als een bezetene gaan scoren."

Makaay sorteert al voor op een exit uit Rotterdam. "Als hij zich nu nog iets verder ontwikkelt en vooral in de Champions League kan blijven scoren, gaat hij een heel mooie stap maken", stelt hij. "Eentje waar Feyenoord als club profijt van gaat hebben. Gimenez is voor heel veel ploegen al een interessante spits, in de Champions League heeft hij het podium om voor de grootste clubs interessant te worden."