'Intense week' voor Cocu, die onder druk staat: 'Heb het idee dat dat is gelukt'

Cocu: 'Als ik altijd magneten van bord voor besprekingen sla, is effect snel weg'

11 november om 13:25

Phillip Cocu heeft een intense week achter de rug bij Vitesse. De Arnhemmers staan onderaan in de Eredivisie na een harde nederlaag bij Go Ahead Eagles. Cocu probeert de boel nu met man en macht weer om te draaien.

Na de nederlaag bij Go Ahead (5-1) zei Cocu dat hij zich 'enorm in de steek gelaten' voelde door zijn ploeg. Inmiddels zijn we een week verder. "De week was intens", laat hij optekenen door de Gelderlander. Doordat Vitesse nu op de laatste plek staat, zit de druk er goed op. "Ik kan leven met druk", stelt Cocu.

"Maar ik moet wel het gevoel hebben dat ze allemaal mee willen. Anders is het een kansloze missie", vervolgt de oefenmeester. "We hebben vijf wedstrijden tot de winterstop. Heerenveen, Ajax, Fortuna Sittard, Heracles en Almere City. Daar moeten we goed doorheen. Dat bepaalt waar we in de winter staan. En dat bepaalt de sfeer in de club."

Cocu gaf het al aan in een interview met de NOS, maar hij probeert zijn spelers niet alleen op een harde manier te bereiken. "Als ik elke dag de magneten van het bord voor de tactische besprekingen af sla, dan is het effect snel weg. Dan denken ze: daar heb je hem weer. Het gaat er om: kun je de spelers raken? Ik heb het idee dat ik daarin ben geslaagd."